Logo  
Rzecznicy Agencje Eksperci Eksperci Rzecznicy Agencje Firmy Zaloguj
Rzecznicy Agencje PR Firmy Eksperci Aktywność
rzeczników
Aktywność
firm
Aktywność
agencji PR
Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Rejestracja
Nowe hasło
Zamów reklamę w serwisie rzecznikprasowy.pl

       
 
 Piątek, 23 lutego 2018
 
Centrum prasowe dla rzeczników, biur prasowych, agencji PR i dziennikarzy.
Bezpłatne komunikaty prasowe do przedruku.
Zaloguj się!
BRANŻE
Wszystkie (44351)
AGD (205)
Biznes (4548)
Budownictwo (2126)
Dom (1509)
Dziecko (1185)
Edukacja (1724)
Elektronika (844)
Film (107)
Finanse (1609)
Internet (2493)
Komputery (2036)
Książki (196)
Kulinaria (924)
Kultura i sztuka (1184)
Media (606)
Moda i Styl (977)
Motoryzacja (1123)
Muzyka (245)
Nieruchomości (1003)
Ogród (147)
Oprogramowanie (2055)
Polityka (359)
Praca i kariera (932)
Prawo (918)
Reklama i PR (954)
RTV (192)
Sport (798)
Telekomunikacja (509)
Turystyka (1174)
Transport (498)
Uroda (509)
Wnętrze (816)
Zdrowie (1538)
Zwierzęta (78)
Życie (1284)
Inne (2631)
Dolnośląskie (237)
Kujawsko-pomorskie (1102)
Lubelskie (25)
Lubuskie (57)
Łódzkie (78)
Małopolskie (150)
Mazowieckie (1610)
Opolskie (22)
Podkarpackie (56)
Podlaskie (235)
Pomorskie (151)
Śląskie (377)
Świętokrzyskie (26)
Warmińsko-mazurskie (46)
Wielkopolskie (97)
Zachodniopomorskie (46)


Złota Strona Tygodnia

subskrybuj kanały RSS subskrybuj kanały RSS
Dodaj do Facebooka Facebook
Dodaj do Twittera Twitter

TAGI
 
 


LOSOWE REDAKCJE
 

Medplaneta


Radio Travel


Koncept


LodzDeLuxe


Gwiazdy Mówią


 
KOMUNIKATY TEKSTOWE

Dwa lokale pod Makarun czekają na chętnych w Krakowie
Dodano: 08.02.2018, godzina: 15:52
Dwa lokale pod Makarun czekają na chętnych w Krakowie
To nie jest randka w ciemno, choć może się okazać przygodą życia. To nie kupowanie kota w worku, ale ciekawa i konkretna propozycja dla inwestorów. Krakowska sieć popularnych pomarańczowych spaghetteri Makarun Spaghetti&Salad ma w swoim „mateczniku” dwie znakomite „miejscówki” na lokal. Partner biznesowy - lub partnerzy - są więc pilnie poszukiwani.

Punkty zostały sprawdzone statystycznie, pod kątem natężenia ruchu, a także pod względem warunków technicznych i marketingowych.

- I mogę z dużą dozą pewności stwierdzić... że to pewniaki - mówi Marcin Szworak, współwłaściciel franczyzowej sieci Makarun, sprzedającej włoskie dania na wynos. - Obydwa lokale znajdują się w popularnych krakowskich galeriach handlowych, gdzie jest wielu potencjalnych konsumentów. Ich dostosowanie do potrzeb gastronomii nie będzie zbyt trudne ani czasochłonne. Słowem, czekamy na franczyzobiorców. Sprawa jest dość pilna, ponieważ takie lokale, w topowych miejscach, nie czekają długo na nowych najemców.

Każdy, kto chciałby wejść w biznes makrunowy powinien więc skontaktować się z firmą. Koszt otwarcia lokalu, zależy przede wszystkim od warunków technicznych, ale na start trzeba w obu wypadkach wyłożyć około 230 tysięcy złotych. To niemała inwestycja, która wynika wprost z tego, że znajdują się one w galeriach handlowych. Jednak ich specyfika i znakomite położenie, pozwalają bardzo optymistycznie oceniać szanse powodzenia biznesu. Jednocześnie, właściciele sieci przypominają, że oprócz tych miejsc, w ofercie wciąż znajduje się pomarańczowy foodtrack, który jest dostępny w leasingu już od 70 tysięcy złotych.

Mimo, że warunkiem wejścia w gastronomiczny biznes jest dysponowanie wstępnym kapitałem, chętnych nie brakuje. Firma rozwija się znakomicie dzięki systemowi franczyzowemu. Aktualnie prowadzi 28 lokali w 11 miastach w Polsce. W 2017 roku uruchomiła pierwszy punkt za granicą w Centrum Handlowym MUNDSBURG w Hamburgu, niebawem na Makarun będzie się też można wybrać do czeskiej Pragi. Firma ciągle jednak poszukuje kolejnych partnerów. Dla chcących wystartować w branży restauracyjnej, to znakomita okazja, bo Makarun wiele spraw związanych z rozpoczęciem dzielności ułatwia.  

Makarun, wśród polskich sieci franczyzowych, wyrasta na speca w dziedzinie wyszukiwania dobrych lokalizacji na punkty gastronomiczne. Większość z nich jest trafiona, a twórcy marki – Przemysław Tymczyszyn i Marcin Szworak osobiście angażują się w ich poszukiwanie. Wybierają więc tylko takie, które dają największą gwarancję na biznesowy sukces. Sami zaczynali w gastronomicznej pustce na krakowskich Kawiorach. Jako pierwsi otworzyli tam punkt z daniami typu „take away”. Dzisiaj działa tam ponad 10 różnych „street foodowych” marek.

Załą…czniki dostą™pne są… bezpłatnie dla zarejestrowanych rzeczników, dziennikarzy i wydawców mediów (portale, wortale, blogi, fora, prasa, radio, TV) oraz Internautów niezalogowanych, o ile rzecznik prasowy, agencja PR lub biuro prasowe nie zaznaczyli inaczej.
Nie masz konta? Zarejestruj się!

IMG 1

KOMENTARZE
Nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz:

Ile to jest 17 + 12:


 

O AUTORZE
  
Makarun
www.makarun.pl

Firma

Agencja Publicum
Agencja PR
 

INNE MATERIAŁY TEGO AUTORA
 
Makarunowy food truck przygotowany na oblężenieMakarunowy food truck przygotowany na oblężenie
Tu będzie moja wymarzona knajpkaTu będzie moja wymarzona knajpka
Makarunowa hossaMakarunowa hossa
Dary trafiły do schroniska dla bezdomnych zwierzątDary trafiły do schroniska dla bezdomnych zwierząt
Świąteczna zbiórka dla zwierząt w Bielsku-Białej Świąteczna zbiórka dla zwierząt w Bielsku-Białej 
 
Zobacz wszystkie »

PODOBNE KOMUNIKATY
 
Wchodzisz i zarabiasz
 
Makarunowy food truck przygotowany na oblężenie
 
Tu będzie moja wymarzona knajpka
 
La Foresta – nowy lokal na kulinarnej mapie Białegostoku
 
U Lodziarzy latem 2018 zero opłat