Logo  
Rzecznicy Agencje Eksperci Eksperci Rzecznicy Agencje Firmy Zaloguj
Rzecznicy Agencje PR Firmy Eksperci Aktywność
rzeczników
Aktywność
firm
Aktywność
agencji PR
Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Rejestracja
Nowe hasło
Zamów reklamę w serwisie rzecznikprasowy.pl

       
 
 Poniedziałek, 15 października 2018
 
Centrum prasowe dla rzeczników, biur prasowych, agencji PR i dziennikarzy.
Bezpłatne komunikaty prasowe do przedruku.
Zaloguj się!
BRANŻE
Wszystkie (45258)
AGD (206)
Biznes (4691)
Budownictwo (2131)
Dom (1520)
Dziecko (1209)
Edukacja (1759)
Elektronika (862)
Film (108)
Finanse (1653)
Internet (2593)
Komputery (2125)
Książki (203)
Kulinaria (951)
Kultura i sztuka (1197)
Media (610)
Moda i Styl (988)
Motoryzacja (1131)
Muzyka (248)
Nieruchomości (1004)
Ogród (147)
Oprogramowanie (2139)
Polityka (361)
Praca i kariera (950)
Prawo (924)
Reklama i PR (963)
RTV (192)
Sport (823)
Telekomunikacja (515)
Turystyka (1178)
Transport (507)
Uroda (512)
Wnętrze (817)
Zdrowie (1616)
Zwierzęta (80)
Życie (1315)
Inne (2648)
Dolnośląskie (239)
Kujawsko-pomorskie (1147)
Lubelskie (25)
Lubuskie (57)
Łódzkie (78)
Małopolskie (151)
Mazowieckie (1622)
Opolskie (22)
Podkarpackie (56)
Podlaskie (235)
Pomorskie (152)
Śląskie (382)
Świętokrzyskie (26)
Warmińsko-mazurskie (46)
Wielkopolskie (98)
Zachodniopomorskie (46)


Złota Strona Tygodnia

subskrybuj kanały RSS subskrybuj kanały RSS
Dodaj do Facebooka Facebook
Dodaj do Twittera Twitter

TAGI
 
 


LOSOWE REDAKCJE
 

IPM Sp. z o.o.


Echo Miasta


BIOERD


zielonyogrodek.pl


ARTSMART Izabela Żylińska


 
KOMUNIKATY TEKSTOWE

Dobry Makarun w dobry punkcie
Dodano: 04.12.2017, godzina: 21:44
Dobry Makarun w dobry punkcie
Jak mawiał klasyk: okazja szuka chętnego… Jeśli zatem ktoś rozważa poważnie inwestycję w lokal gastronomiczny w Lublinie, nadarza się właśnie znakomita sposobność do tego. Można bowiem stać się właścicielem Makarun’a Spaghetti & Salad, w sprawdzonej lokalizacji w śródmieściu, w pobliżu trzech uniwersytetów.

Dokładnie to lokal przy ul. Obrońców Pokoju 23, gdzie przez kilka ostatnich lat stołowali się studenci i okoliczni mieszkańcy, który upodobali sobie smaczne makaronowe dania, sprzedawane w charakterystycznych pomarańczowych pudełkach i w przystępnych cenach.

- Punkt miał dobry obrót i zyskał sobie sporą popularność - zachęca do inwestycji Marcin Szworak, jeden z twórców marki Makarun. - Ale właściciel postanowił przenieść swój makaronowy biznes w nowe, dogodniejsze dla siebie miejsce. Szukamy, więc franczyzobiorcy, który przejmie lokal a dokładnie - prosperujący interes. Jest to okazja, ponieważ odchodzi ryzyko związane z przyjęciem konceptu w określonym środowisku i pozyskaniem klientów. Restauracja jest urządzona, w pełni wyposażona i można w zasadzie z marszu ruszyć ze sprzedażą.

Atrakcyjność oferty przejęcia Makarun’a przy ul. Obrońców Pokoju polega nie tylko na kontynuacji działalności w sprawdzonym już miejscu, ale także na kwocie niezbędnej inwestycji. Aby uruchomić lokal wystarczy bowiem mieć w portfelu około 60 tys. złotych. Co ważne, 38 tysięcy złotych to kwota odstępnego.

- Nikt nie obiecuje, że będzie łatwo - mówi Przemysław Tymczyszyn, współwłaściciel sieci restauracji Makarun. - Ale kiedy franczyzobiorca zaangażuje się w pracę i marketing lokalu,  to satysfakcja na widok nowych, stałych, a przede wszystkim zadowolonych klientów jest ogromna, a i portfel staje się adekwatnie cięższy. Wtedy ma się świadomość, że wykonana praca ma nie tylko sens, ale też przynosi sporo satysfakcji – również w wymiarze finansowym.

Makarun Spaghetti & Salad to krakowska firma, która w ciągu pięciu lat stworzyła w systemie franczyzowym sieć gastronomiczną, obejmującą 12 miast w Polsce. Ostatnio otworzyła też punkt w Hamburgu w Niemczech a lada chwila uruchomi lokal w Pradze. Pastę a la Makarun można już kupić w 25 restauracjach. Serwowane na wynos proste, ale niebanalne - bo na przykład doprawione czosnkiem niedźwiedzim, wzbogacone zdrowym jarmużem - makaronowe dania cieszą się dużym uznaniem klientów. W 2016 roku firma została doceniona podczas Food Business Awards, najważniejszego wydarzenia w branży gastronomicznej w Polsce. Zwyciężyła w kategorii "Fast-food".

Sieć ułatwia rozpoczęcie działalności gospodarczej także tym osobom, które nie mają doświadczenia związanego w prowadzeniem firmy. Wybór wiarygodnej marki zwiększa szansę na sukces. Jest to dobra opcja dla tych, którzy stawiają pierwsze kroki w branży gastronomicznej, ponieważ partnerzy w ramach franczyzy dostają gotowy brand, pełne know how na temat prowadzenia lokalu i technologii produkcji, dostęp do produktów w preferencyjnych cenach, pomoc w kwestiach formalno-księgowych i promocyjnych, a przede wszystkim sprawdzone menu wysokiej jakości. 

Przedstawiciele sieci informują dodatkowo, że poza lokalem przy Obrońców Pokoju, sieć dysponuje jeszcze jedną niemniej atrakcyjną lokalizacją w Lublinie – w galerii Lublin Plaza. Oprócz nich, Makarun poszukuje chętnych do otwarcia punktów także w Bydgoszczy, Warszawie, Wrocławiu i Trójmieście. W każdym z tych miast sieć również posiada precyzyjnie wybrane lokale wraz z wynegocjowanymi, korzystnymi warunkami najmu. 

Załą…czniki dostą™pne są… bezpłatnie dla zarejestrowanych rzeczników, dziennikarzy i wydawców mediów (portale, wortale, blogi, fora, prasa, radio, TV) oraz Internautów niezalogowanych, o ile rzecznik prasowy, agencja PR lub biuro prasowe nie zaznaczyli inaczej.
Nie masz konta? Zarejestruj się!

IMG 1

KOMENTARZE
Nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz:

Ile to jest 0 + 9:


 

O AUTORZE
  
Makarun
www.makarun.pl

Firma

Agencja Publicum
Agencja PR
 

INNE MATERIAŁY TEGO AUTORA
 
Trafiona lokalizacja makarunowego Food TruckaTrafiona lokalizacja makarunowego Food Trucka
Uczniowski konkurs MakarunaUczniowski konkurs Makaruna
Makarun w handlowym sercu Łomży?Makarun w handlowym sercu Łomży?
Król pomidor CirioKról pomidor Cirio
Nie wszystko złoto, co się świeci, czyli po czym poznać, że franczyza jest opłacalnaNie wszystko złoto, co się świeci, czyli po czym poznać, że franczyza jest opłacalna
 
Zobacz wszystkie »

PODOBNE KOMUNIKATY
 
Lodowy sezon dobiega końca. Był bardzo udany
 
LodyPRL. Sezon pierwszy
 
Dobra kawa w miłej atmosferze
 
Odpowiedni system wspiera biznes podczas zmian w prawie
 
Obiad jeden, a nie trzy, a drożdżówka raz na tydzień