Logo  
Rzecznicy Agencje Eksperci Eksperci Rzecznicy Agencje Firmy Zaloguj
Rzecznicy Agencje PR Firmy Eksperci Aktywność
rzeczników
Aktywność
firm
Aktywność
agencji PR
Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Rejestracja
Nowe hasło
Zamów reklamę w serwisie rzecznikprasowy.pl

       
 
 Czwartek, 27 lutego 2020
 
Centrum prasowe dla rzeczników, biur prasowych, agencji PR i dziennikarzy.
Bezpłatne komunikaty prasowe do przedruku.
Zaloguj się!
BRANŻE
Wszystkie (47065)
AGD (207)
Biznes (4914)
Budownictwo (2137)
Dom (1538)
Dziecko (1246)
Edukacja (1808)
Elektronika (958)
Film (118)
Finanse (1754)
Internet (2890)
Komputery (2408)
Książki (216)
Kulinaria (989)
Kultura i sztuka (1222)
Media (614)
Moda i Styl (1004)
Motoryzacja (1159)
Muzyka (266)
Nieruchomości (1008)
Ogród (147)
Oprogramowanie (2370)
Polityka (368)
Praca i kariera (970)
Prawo (927)
Reklama i PR (976)
RTV (196)
Sport (837)
Telekomunikacja (523)
Turystyka (1194)
Transport (513)
Uroda (513)
Wnętrze (818)
Zdrowie (1685)
Zwierzęta (82)
Życie (1380)
Inne (2663)
Dolnośląskie (242)
Kujawsko-pomorskie (1187)
Lubelskie (25)
Lubuskie (57)
Łódzkie (79)
Małopolskie (151)
Mazowieckie (1623)
Opolskie (23)
Podkarpackie (58)
Podlaskie (236)
Pomorskie (153)
Śląskie (395)
Świętokrzyskie (26)
Warmińsko-mazurskie (46)
Wielkopolskie (100)
Zachodniopomorskie (46)


Złota Strona Tygodnia

subskrybuj kanały RSS subskrybuj kanały RSS
Dodaj do Facebooka Facebook
Dodaj do Twittera Twitter

TAGI
 
 


LOSOWE REDAKCJE
 

nowości budowlane


Student


Tygrysy Biznesu


zielonyogrodek.pl


Budopedia.pl


 
KOMUNIKATY TEKSTOWE

Pomysł na szybki deser? Ciasto francuskie od FRoSTY!
Dodano: 24.07.2014, godzina: 12:53
Pomysł na szybki deser? Ciasto francuskie od FRoSTY!
Świetnie współgra z różnymi składnikami – od owoców po mięsa. Dania, których jest bazą, można przygotować błyskawicznie. Wyśmienicie smakuje w każdej postaci: na ciepło, zimno, w wersji słodkiej i wytrawnej. Latem ciasto francuskie FRoSTY to doskonały pomysł na szybkie desery i przystawki.

Przygotowanie ciasta francuskiego według tradycyjnej receptury jest zajęciem żmudnym i pracochłonnym, wymaga bowiem cierpliwego rozwałkowywania ciasta, warstwa po warstwie. Dlatego dla tych, którzy w kuchni cenią proste rozwiązania, jest Ciasto francuskie FRoSTY  - zamrożone i gotowe do pieczenia.

Przygotowywane jest na bazie starannie dobranych składników, dzięki czemu jest niebywale kruche i delikatne. W swoim składzie nie zawiera wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników, aromatów, skrobi modyfikowanej ani  tłuszczów utwardzonych.

W każdym opakowaniu Ciasta francuskiego FRoSTY znajduje się 6 prostokątnych i zamrożonych kawałków. To wygodne rozwiązanie, które pozwala na rozmrożenie  i wykorzystanie dokładnie takiej ilości ciasta, jakiej w danej chwili potrzebujemy. A użyć go można na wiele różnych sposobów. Doskonale sprawdza się jako baza tart, quiche’ów, nadziewanych rogalików i pierożków oraz mnóstwa innych słodkich i słonych przekąsek. Latem Ciasto francuskie od FRoSTY znakomicie smakuje zwłaszcza w towarzystwie nadzienia ze świeżych, sezonowych owoców i ich przetworów. 

FRoSTA poleca sprawdzone przepisy na letnie desery z Ciastem francuskim i owocami:

Babeczki z ciasta francuskiego

Składniki:

1 opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY
0,5 kg świeżych jagód
250 g śmietanki 30%
50 g jogurtu naturalnego
3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzej do 180°C.
  2. Foremki do babeczek wylep ciastem, posmaruj rozmąconym jajkiem.
  3. Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut.
  4. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj jogurt.
  5. Babeczki wyjmij z piekarnika, wystudź i wypełnij kremem. Na wierzchu ułóż jagody.

Letnia tarta z truskawkami

Składniki:

1 opakowanie Ciasta francuskiego FRoSTY
0,5 kg świeżych truskawek
250 g śmietanki 30%
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzej do 180°C.
  2. Ciasto lekko rozwałkuj. Wyłóż nim formę do tarty i posmaruj rozmąconym jajkiem.
  3. Wstaw do piekarnika i piecz przez 10 minut.
  4. Śmietankę ubij na sztywno, wymieszaj z mascarpone i trzema łyżkami cukru pudru, dodaj jogurt.
  5. Tartę wyjmij z piekarnika, wystudź i wypełnij kremem. Na wierzchu ułóż truskawki (możesz też użyć innych sezonowych owoców).

Ciasto francuskie dostępne jest w sklepach w cenie 6 zł / 450 g (6 porcji).

Więcej informacji na temat produktów FRoSTY oraz inspirujące przepisy kulinarne można znaleźć na stronach www.frosta.pl oraz www.facebook.com/frosta.polska.

Załą…czniki dostą™pne są… bezpłatnie dla zarejestrowanych rzeczników, dziennikarzy i wydawców mediów (portale, wortale, blogi, fora, prasa, radio, TV) oraz Internautów niezalogowanych, o ile rzecznik prasowy, agencja PR lub biuro prasowe nie zaznaczyli inaczej.
Nie masz konta? Zarejestruj się!

IMG 1

KOMENTARZE
Nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz:

Ile to jest 9 + 6:


 

O AUTORZE
  
JBcomm
www.jbcomm.pl

Firma

JBcomm
Agencja PR
 

INNE MATERIAŁY TEGO AUTORA
 
Owocowe lato – sezon na jogurtowe koktajle otwarty!Owocowe lato – sezon na jogurtowe koktajle otwarty!
Doświadcz języka – o naturalnym potencjale najmłodszychDoświadcz języka – o naturalnym potencjale najmłodszych
Rosół - smak, którego się nie zapominaRosół - smak, którego się nie zapomina
Piątnica: kolejne 6 miesięcy dynamicznego wzrostu Piątnica: kolejne 6 miesięcy dynamicznego wzrostu
Do wyboru, do koloru - rodzina serków Twój Smak Puszysty powiększa się!Do wyboru, do koloru - rodzina serków Twój Smak Puszysty powiększa się!
 
Zobacz wszystkie »