Logo  
Rzecznicy Agencje Eksperci Eksperci Rzecznicy Agencje Firmy Zaloguj
Rzecznicy Agencje PR Firmy Eksperci Aktywność
rzeczników
Aktywność
firm
Aktywność
agencji PR
Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Rejestracja
Nowe hasło
Zamów reklamę w serwisie rzecznikprasowy.pl

       
 
 Wtorek, 20 listopada 2018
 
Centrum prasowe dla rzeczników, biur prasowych, agencji PR i dziennikarzy.
Bezpłatne komunikaty prasowe do przedruku.
Zaloguj się!
BRANŻE
Wszystkie (45409)
AGD (206)
Biznes (4703)
Budownictwo (2131)
Dom (1521)
Dziecko (1211)
Edukacja (1764)
Elektronika (863)
Film (108)
Finanse (1656)
Internet (2615)
Komputery (2154)
Książki (206)
Kulinaria (954)
Kultura i sztuka (1201)
Media (611)
Moda i Styl (988)
Motoryzacja (1134)
Muzyka (250)
Nieruchomości (1004)
Ogród (147)
Oprogramowanie (2170)
Polityka (361)
Praca i kariera (953)
Prawo (924)
Reklama i PR (963)
RTV (192)
Sport (824)
Telekomunikacja (515)
Turystyka (1178)
Transport (509)
Uroda (512)
Wnętrze (817)
Zdrowie (1627)
Zwierzęta (80)
Życie (1317)
Inne (2649)
Dolnośląskie (240)
Kujawsko-pomorskie (1148)
Lubelskie (25)
Lubuskie (57)
Łódzkie (78)
Małopolskie (151)
Mazowieckie (1622)
Opolskie (22)
Podkarpackie (57)
Podlaskie (236)
Pomorskie (152)
Śląskie (386)
Świętokrzyskie (26)
Warmińsko-mazurskie (46)
Wielkopolskie (99)
Zachodniopomorskie (46)


Złota Strona Tygodnia

subskrybuj kanały RSS subskrybuj kanały RSS
Dodaj do Facebooka Facebook
Dodaj do Twittera Twitter

TAGI
 
 


LOSOWE REDAKCJE
 

Businessman.pl


InfoON


Goniec Małopolski


eRadomianki.pl


Magazyn Przemysłu Rybnego


 
KOMUNIKATY TEKSTOWE

Różnorodność w życiu, jedność w kuchni
Dodano: 10.09.2018, godzina: 12:08
Różnorodność w życiu, jedność w kuchni
Po raz drugi Hotele SPA Dr Irena Eris, w ramach unikatowego projektu kulinarnego Dr Irena Eris Tasty Stories, wyruszają w poszukiwaniu smakowitych, pełnych soczystej treści, doprawionych prawdziwymi emocjami opowieści o kuchni, produktach oraz o ludziach, którzy je tworzą.
Tematem kolejnej edycji jest Różnorodność w życiu, jedność w kuchni. Tegoroczni bohaterowie choć bardzo się od siebie różnią – pochodzeniem, wiekiem, tradycją rodzinną - to łączy ich zamiłowanie do tego, co robią oraz fascynacja światem kuchni. Bo jedzenie nie tylko zaspokaja jedną z podstawowych potrzeb istnienia, ale i daje poczucie bezpieczeństwa, własnych korzeni, tożsamości i doświadczeń. Nasza domowa kuchnia jest zwierciadłem emocji, jednocześnie łączy ludzi bez względu na wiek, płeć, zawód, czy pochodzenie. W magiczny sposób w kuchni z różnorodności rodzi się jedność i równowaga na stole, w postaci wspólnego posiłku. A którego coraz częściej brakuje w naszym codziennym życiu. 
Bohaterami smakowitych opowieści beskidzkiej edycji są ONI - Janusz Myjak, szef kuchni restauracji Szósty Zmysł w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica-Zdrój i jego żona, oraz pracujący w hotelu barman, który wie jak gasić ogień, a także przepojony ekologicznymi ideałami hodowca krów rasy limousine z bratem weterynarzem, to również zakochana w Beskidzie Sądeckim przewodniczka odkrywająca przed gośćmi hotelu tajemnice dawnej Krynicy. Podążając szlakiem mazurskim, poznamy natomiast gotujące kobiety – ONE. Bohaterkami filmowych portretów stały się kobiety - Agnieszka Wilbrandt szefowa kuchni Restauracji Oranżeria w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie oraz młoda i ambitna cukierniczka, przed której deserami trudno się oprzeć gościom hotelu. To również lokalna producentka warzyw ekologicznych, której produkty są prawdziwą chlubą Mazur i Warmii oraz twardo stąpającej po ziemi hodowczyni kóz, która przekazuje gospodarstwo swojej córce. Ich smakowite historie w postaci filmowych opowieści, można odkrywać na portalu DrIrenaErisTastyStories.com a także na facebooku.
Tegoroczne opowieści Dr Irena Eris Tasty Stories będą miały swój finał podczas dwóch, obfitujących w różnorodne wydarzenia, wyjątkowych weekendów.  14-16 września w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój z plenerową Kolacją ONI przygotowaną przez gospodarza wieczoru szefa kuchni Restauracji Szósty Zmysł w krynickim Hotelu SPA Janusza Myjaka i zaproszonych do współpracy przyjaciół Marcina Sołtysa (szef kuchni Restauracji Filipa 18) i Pawła Krasa (szef kuchni Restauracji Bottiglieria 1881). Kolację poprzedzi seans filmowy w hotelowym kinie letnim - arcyciekawy dokument „W obronie jedzenia” – próbujący odpowiedzieć na pytania, co tak naprawdę powinniśmy jeść i jakie zasady przestrzegać, by jedzenie stało się źródłem zdrowia, siły i po prostu codziennej czystej przyjemności.
Drugie spotkanie będzie miało miejsce 19-21 października w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie, gdzie w piątek wieczorem znowu rozświetli się Rybakówka, a jej wnętrza wypełni atmosfera degustacji i spotkań m.in. z lokalnymi producentami. Sobotnie grande finale poprzedzi seans filmowy – głos zabiorą „Boginie jedzenia”. Bohaterki filmu to wpływowe i twórcze kobiety, które działają w kulinarnym świecie: szefowe kuchni, cukierni, sommelierki, barmanki... Pochodzą z różnych miejsc, ale łączą je podobne motywacje i podobne problemy. Traktują gastronomię jako platformę komunikacji z innymi, możliwość edukacji, poznawania swoich kultur i tradycji, a także rozwoju lokalnego biznesu. 
Zwieńczeniem weekendu będzie ekskluzywna Kolacja ONE, którą w sobotni wieczór wydadzą, po raz pierwszy łącząc siły, trzy niezwykłe kobiety szefowe kuchni.  Agnieszka Wilbrandt szefowa kuchni Restauracji Oranżeria w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie oraz zaproszone do współpracy nadzwyczajne kobiety, uczestniczki Top Chef -  Mariola Monczak (szef kuchni Restauracji Pod Papugami) i zwyciężczyni Top Chef 2018 Sylwia Stachyra (założycielka „CookShe by Sylwia Stachyra”, szkoleniowiec i konsultant restauracyjny w jednej osobie).
www.DrIrenaErisTastyStories.com

Załą…czniki dostą™pne są… bezpłatnie dla zarejestrowanych rzeczników, dziennikarzy i wydawców mediów (portale, wortale, blogi, fora, prasa, radio, TV) oraz Internautów niezalogowanych, o ile rzecznik prasowy, agencja PR lub biuro prasowe nie zaznaczyli inaczej.
Nie masz konta? Zarejestruj się!

IMG 1

KOMENTARZE
Nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz:

Ile to jest 11 + 15:


 

O AUTORZE
  
Hotel SPA Dr Irena Eris
DrIrenaErisSpa.com

Firma

Hotel SPA Dr Irena Eris
Biuro prasowe
 

INNE MATERIAŁY TEGO AUTORA
 
Certificate of Excellence 2017 dla Hoteli SPA Dr Irena ErisCertificate of Excellence 2017 dla Hoteli SPA Dr Irena Eris
Nowa sala konferencyjna w krynickim Hotelu SPA Dr Irena ErisNowa sala konferencyjna w krynickim Hotelu SPA Dr Irena Eris
Pięciogwiazdkowy Hotel SPA Dr Irena Eris w polanickim kurorciePięciogwiazdkowy Hotel SPA Dr Irena Eris w polanickim kurorcie
Najlepsi z najlepszychNajlepsi z najlepszych
 Nowatorska strona internetowa, nowe możliwości Nowatorska strona internetowa, nowe możliwości
 
Zobacz wszystkie »

PODOBNE KOMUNIKATY
 
Blaty robimy dębowe
 
Makaron i basta!
 
Obiad jeden, a nie trzy, a drożdżówka raz na tydzień
 
Nowy gracz na franczyzowym rynku
 
Wartościowy posiłek zwiększa efektywność pracownika o 25%