Logo  
Rzecznicy Agencje Eksperci Eksperci Rzecznicy Agencje Firmy Zaloguj
Rzecznicy Agencje PR Firmy Eksperci Aktywność
rzeczników
Aktywność
firm
Aktywność
agencji PR
Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Rejestracja
Nowe hasło
Zamów reklamę w serwisie rzecznikprasowy.pl

       
 
 Czwartek, 22 kwietnia 2021
 
Centrum prasowe dla rzeczników, biur prasowych, agencji PR i dziennikarzy.
Bezpłatne komunikaty prasowe do przedruku.
Zaloguj się!
BRANŻE
Wszystkie (47761)
AGD (207)
Biznes (5011)
Budownictwo (2138)
Dom (1539)
Dziecko (1252)
Edukacja (1826)
Elektronika (980)
Film (120)
Finanse (1804)
Internet (3029)
Komputery (2513)
Książki (216)
Kulinaria (990)
Kultura i sztuka (1225)
Media (616)
Moda i Styl (1004)
Motoryzacja (1170)
Muzyka (269)
Nieruchomości (1011)
Ogród (147)
Oprogramowanie (2488)
Polityka (370)
Praca i kariera (988)
Prawo (936)
Reklama i PR (979)
RTV (196)
Sport (841)
Telekomunikacja (528)
Turystyka (1200)
Transport (515)
Uroda (513)
Wnętrze (818)
Zdrowie (1700)
Zwierzęta (83)
Życie (1415)
Inne (2675)
Dolnośląskie (242)
Kujawsko-pomorskie (1187)
Lubelskie (25)
Lubuskie (57)
Łódzkie (79)
Małopolskie (151)
Mazowieckie (1624)
Opolskie (23)
Podkarpackie (58)
Podlaskie (236)
Pomorskie (153)
Śląskie (395)
Świętokrzyskie (26)
Warmińsko-mazurskie (46)
Wielkopolskie (101)
Zachodniopomorskie (46)


Złota Strona Tygodnia

subskrybuj kanały RSS subskrybuj kanały RSS
Dodaj do Facebooka Facebook
Dodaj do Twittera Twitter

TAGI
 
 


LOSOWE REDAKCJE
 

TVN


Synertime


Biznes-Warszawa.pl


Goniec Małopolski


mmp


 
KOMUNIKATY TEKSTOWE

Rosół - smak, którego się nie zapomina
Dodano: 07.08.2014, godzina: 20:13
Rosół - smak, którego się nie zapomina
Pamiętasz smak i aromat rosołu gotowanego przez babcię? Teraz możesz przypomnieć je sobie w dowolnym momencie. Ten przyrządzony z Kurczaka Zagrodowego z Podlasia smakuje wyśmienicie, zupełnie jak u babci.

Aromatyczny zapach bulionu przywołuje wspomnienia wakacji spędzanych na wsi. Tradycyjny rosół, jaki znamy z dzieciństwa, gotowany jestna bazie drobiu hodowanego na przydomowych podwórkach. Kurczak Zagrodowy z Podlasia genetycznie pochodzi od wiejskich kur. Hodowany jest dłużej niż zwykłe kurczaki i towyłącznie na małych rodzinnych fermach, położonych w czystym ekologicznie regionie Podlasia. Zagrodowy karmiony jest jedynie roślinną paszą, bogatą w witaminy i składniki mineralne, dzięki temu jest mniej otłuszczony niż zwykły kurczak. Wszystko to sprawia, że dania przyrządzone z Kurczaka Zagrodowegoz Podlasia mają wyśmienity smak i aromat, a rosół przywodzi na myśl ten gotowany przez babcię.

Sekretem wybornego i klarownego rosołu są odpowiednie składniki oraz długi czas gotowania.Dlatego Kurczak Zagrodowy występuje także w wersji dla miłośników tej królowej polskich zup, tj. w postaci Kurczaka Rosołowego. Jest to zestaw produktów do samodzielnego przygotowania domowego rosołu, w którego skład wchodzą również podroby, nadające bulionowi charakterystycznego smaku. Do kurczaka dołączona jest także saszetka, zawierająca specjalną kompozycję ziół i przypraw bez dodatku glutaminianu, która ułatwi przygotowanie aromatycznego rosołu.

Drosed poleca sprawdzony przepis na Rosół domowy z Kurczaka Zagrodowego z Podlasia.

Potrzebujesz:

- 1 KurczakaZagrodowego z Podlasia

- 1 obraną cebulę

- 1 pęczek posiekanej natki pietruszki

- 1 pora

- 1 szklankę kaszy manny

- 150 g kwaśnej śmietany 18 proc.

- 2 jajka

- 2 obrane marchewki

- 50g masła

- liść laurowy

- pieprz do smaku

- sól

- ¼ bulwy selera

Sposób przygotowania: Kurczaka Zagrodowego z Podlasiapokroić na 4 części (2 uda i 2 piersi) i dokładnie umyć. Umyte warzywa (cebulę wcześniej możnazrumienić na ogniu bądź rozgrzanej patelni) razem z kurczakiem przełożyć do 5-litrowego garnka, zalać zimnąwodą i zagotować. Gdy tylko się zagotuje, zmniejszyć ogień, usunąć delikatnie szumowiny, dodać natkę pietruszkilub lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i gotować na wolnym ogniu przez około 1 – 1,5 godziny(pamiętając, aby cały czas zbierać wypływające szumowiny). Przygotować kluseczki: miękkie masło dokładnieutrzeć z jajkami. W trakcie ucierania wsypać kaszę, dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystkodelikatnie wymieszać, doprawiając w trakcie solą. Odstawić na kilka minut, tak, aby kasza wchłonęła trochę płynu.Kluseczki gotować we wrzącej i osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch. Z rosołu wyjąć kurczaka i warzywa,pokroić je w kostkę lub plastry i odstawić w ciepłe miejsce. Rosół przecedzić przez pieluchę tetrową, ponowniezagotować, doprawić do smaku solą i wlać do głębokich talerzy z ułożonymi wcześniej kluseczkami, warzywamioraz gotowanym kurczakiem.  

Kurczak Zagrodowy z Podlasia dostępny jest w ofercie Grupy Drosed – Specjalisty od drobiu - w postaci całej tuszki w cenie ok. 11,99-12,99 zł/kg, jak i elementów z kurczaka − filet, noga, skrzydła, udo, podudzie − w cenie od ok. 13,50 zł/kg do ok. 23,99 zł/kg w zależności od rodzaju elementu.

Pliki galerii:

KOMENTARZE
21.04.2021, 22:24 Anonymous
Drugs information leaflet. What side effects can this medication cause?
can i get lyrica without a prescription in Canada
All trends of drugs. Read information now.

Dodaj komentarz:

Ile to jest 6 + 19:


 

O AUTORZE
  
JBcomm
www.jbcomm.pl

Firma

JBcomm
Agencja PR
 

INNE MATERIAŁY TEGO AUTORA
 
Owocowe lato – sezon na jogurtowe koktajle otwarty!Owocowe lato – sezon na jogurtowe koktajle otwarty!
Doświadcz języka – o naturalnym potencjale najmłodszychDoświadcz języka – o naturalnym potencjale najmłodszych
Piątnica: kolejne 6 miesięcy dynamicznego wzrostu Piątnica: kolejne 6 miesięcy dynamicznego wzrostu
Do wyboru, do koloru - rodzina serków Twój Smak Puszysty powiększa się!Do wyboru, do koloru - rodzina serków Twój Smak Puszysty powiększa się!
Tego lata zainspiruj się Francją! Tego lata zainspiruj się Francją!
 
Zobacz wszystkie »