Logo  
Rzecznicy Agencje Eksperci Eksperci Rzecznicy Agencje Firmy Zaloguj
Rzecznicy Agencje PR Firmy Eksperci Aktywność
rzeczników
Aktywność
firm
Aktywność
agencji PR
Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Rejestracja
Nowe hasło
Zamów reklamę w serwisie rzecznikprasowy.pl

       
 
 Czwartek, 22 kwietnia 2021
 
Centrum prasowe dla rzeczników, biur prasowych, agencji PR i dziennikarzy.
Bezpłatne komunikaty prasowe do przedruku.
Zaloguj się!
BRANŻE
Wszystkie (47761)
AGD (207)
Biznes (5011)
Budownictwo (2138)
Dom (1539)
Dziecko (1252)
Edukacja (1826)
Elektronika (980)
Film (120)
Finanse (1804)
Internet (3029)
Komputery (2513)
Książki (216)
Kulinaria (990)
Kultura i sztuka (1225)
Media (616)
Moda i Styl (1004)
Motoryzacja (1170)
Muzyka (269)
Nieruchomości (1011)
Ogród (147)
Oprogramowanie (2488)
Polityka (370)
Praca i kariera (988)
Prawo (936)
Reklama i PR (979)
RTV (196)
Sport (841)
Telekomunikacja (528)
Turystyka (1200)
Transport (515)
Uroda (513)
Wnętrze (818)
Zdrowie (1700)
Zwierzęta (83)
Życie (1415)
Inne (2675)
Dolnośląskie (242)
Kujawsko-pomorskie (1187)
Lubelskie (25)
Lubuskie (57)
Łódzkie (79)
Małopolskie (151)
Mazowieckie (1624)
Opolskie (23)
Podkarpackie (58)
Podlaskie (236)
Pomorskie (153)
Śląskie (395)
Świętokrzyskie (26)
Warmińsko-mazurskie (46)
Wielkopolskie (101)
Zachodniopomorskie (46)


Złota Strona Tygodnia

subskrybuj kanały RSS subskrybuj kanały RSS
Dodaj do Facebooka Facebook
Dodaj do Twittera Twitter

TAGI
 
 


LOSOWE REDAKCJE
 

floors


Tydzień+


Giełda Inwestora


Vitalogy


CD.pl


 
KOMUNIKATY TEKSTOWE

Tego lata zainspiruj się Francją!
Dodano: 25.07.2014, godzina: 11:08
Tego lata zainspiruj się Francją!
Charakterystycznym elementem kuchni francuskiej są wyborne pasztety i soczysta gęsina, bez których Francuzi nie wyobrażają sobie udanej uczty. Zasmakować w tych specjałach możesz dzięki ofercie Drosedu. Znajdziesz w niej pasztety, zachwycające swoim smakiem miłośników tradycyjnych pâté oraz wyborną gęś owsianą, doskonałą nie tylko na wyjątkowe okazje.

Kuchnia francuska to bogactwo smaków i aromatów. Każdy z regionów tego kraju odznacza się charakterystycznymi, niepowtarzalnymi specjałami. Na całym świecie znane są w szczególności francuskie sery, wina oraz mięsa i wędliny. Podejście Francuzów do jedzenia sprawiło, że osiągnęli mistrzostwo smaku, ceniąc jakość i stosując zasadę, że każde danie musi być ucztą dla zmysłów.  

Gdy mowa o Francji, na stole nie może zabraknąć francuskich pasztetów. Charakteryzują się nie tylko bogactwem składników, ale też mnogością sposobów przygotowywania. Te z oferty Drosed zachwycają jakością, konsystencją i smakiem. Miłośnicy tradycyjnych francuskich pâté powinni posmakować Pasztetu francuskiego z zielonym pieprzem od Drosed. Wyjątkowym walorem tego pâté jest niezwykle kremowa i jedwabista struktura oraz pikantny smak. Jego karbowany, półkolisty kształt i posypka z zielonego pieprzu sprawiają, że świetnie prezentuje się na stole. Doskonale komponuje się z tradycyjnym pieczywem jak i francuską bagietką.

Pasztet Francuski drobiowo-wieprzowy z serii Kanapki Świata to propozycja pâté w aluminiowym kubeczku. Łączy w sobie intensywny smak z charakterystyczną, lekką  konsystencją, wzbogaconą o delikatne kawałki podrobów. Wyrafinowany, wyjątkowy smak tego pasztetu w połączeniu z pieczywem i warzywami niejedno śniadanie zamieni w prawdziwą francuską ucztę. Do tego poręczne opakowanie pozwala cieszyć się nim w  dowolnym momencie i miejscu – także na łonie natury.

Do menu Francuzów, obok pasztetów, na stałe wpisała się również gęsina -  doceniana przez koneserów wykwintnego smaku. Także w Polsce przeżywa obecnie prawdziwy renesans. Polska młoda gęś owsiana z oferty Drosed przypadnie do gustu nawet rodowitym Francuzom. Zachwyca wyrazistym smakiem i delikatnością. Po upieczeniu jest krucha i soczysta, a przy tym niezwykle aromatyczna. Dzięki specjalnemu sposobowi chowu i karmienia, odznacza się też wysoką zawartością witaminy
A i E, witamin z grupy B, minerałów, takich jak żelazo, wapń i fosfor oraz pełnowartościowego białka.  

Na ciepłe dni Drosed wszystkim miłośnikom kruchej i delikatnej gęsiny poleca wykwintną gęś w galarecie.

Potrzebujesz:

  • mięso z Polskiej młodej gęsi owsianej z oferty Drosed i połowę wątróbki
  • 250 ml białego octu winnego
  • 4 listki laurowe
  • 4 goździki
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 10 łyżeczek żelatyny
  • cukier, sól, pieprz w ziarnach do smaku.

Sposób przygotowania:

1. Mięso zalewamy 1,5 l wody i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy przyprawy, a gdy woda się zagotuje, dorzucamy marchew i cebulę. Kiedy mięso zaczyna być miękkie, dolewamy 3 łyżki octu winnego.

2. Ugotowane mięso wyjmujemy do ostygnięcia, a rosół przecedzamy przez gęste sito. Powinniśmy otrzymać ¾ litra rosołu. Jeśli jest go za mało, uzupełniamy brakującą część, dolewając wody. Sprawdzamy smak i doprawiamy resztą octu winnego. W gorącym rosole rozpuszczamy żelatynę i zostawiamy, aż wystygnie.

3. Ostudzone mięso oddzielamy od skóry i kości. Kroimy na mniejsze lub większe kawałki, według naszego upodobania. Kiedy galareta zaczyna gęstnieć, wylewamy pierwszą cienką warstwę na dno zimnego naczynia. Gdy stężeje, kładziemy warstwę mięsa i zalewamy galaretą. Czynności te powtarzamy aż do wyczerpania składników. Wypełnione foremki zostawiamy w chłodnym miejscu do pełnego stężenia galarety.

Sposób podania:

Przed podaniem naczynie wkładamy na chwilę do gorącej wody. Delikatnie wykładamy gotową galaretę na półmisek, dekorując zieleniną. Podajemy z sosem oraz octem winnym.

***

Pasztet Francuski dostępny jest w sklepach w cenie 13,99 zł / kg, Pasztet Francuski drobiowo-wieprzowy w cenie 1,49 zł / 100 g oraz 2,39 zł / 160 g.

Załą…czniki dostą™pne są… bezpłatnie dla zarejestrowanych rzeczników, dziennikarzy i wydawców mediów (portale, wortale, blogi, fora, prasa, radio, TV) oraz Internautów niezalogowanych, o ile rzecznik prasowy, agencja PR lub biuro prasowe nie zaznaczyli inaczej.
Nie masz konta? Zarejestruj się!

IMG 1

KOMENTARZE
Nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz:

Ile to jest 2 + 12:


 

O AUTORZE
  
JBcomm
www.jbcomm.pl

Firma

JBcomm
Agencja PR
 

INNE MATERIAŁY TEGO AUTORA
 
Owocowe lato – sezon na jogurtowe koktajle otwarty!Owocowe lato – sezon na jogurtowe koktajle otwarty!
Doświadcz języka – o naturalnym potencjale najmłodszychDoświadcz języka – o naturalnym potencjale najmłodszych
Rosół - smak, którego się nie zapominaRosół - smak, którego się nie zapomina
Piątnica: kolejne 6 miesięcy dynamicznego wzrostu Piątnica: kolejne 6 miesięcy dynamicznego wzrostu
Do wyboru, do koloru - rodzina serków Twój Smak Puszysty powiększa się!Do wyboru, do koloru - rodzina serków Twój Smak Puszysty powiększa się!
 
Zobacz wszystkie »

PODOBNE KOMUNIKATY
 
Co–branding Drosed i Mars Polska
 
Nowe opakowania pasztetów w plastrach Drosed
 
Smak wakacyjnej przygody!